Somatiskt boende

Boende för personer som till följd av ålderdom, fysiska och psykiska funktionshinder eller allvarlig sjukdom har ett varaktigt behov av omfattande vård- och omvårdnadsinsatser. Boendet skall vara beviljat av biståndshandläggare i aktuell kommun.

Den somatiska enheten har 48 platser samlade på ett våningsplan. Enheten är hemlikt inredd för att ge ett varmt och välkomnande intryck. De allmänna utrymmena på samma våningsplan består av café, synagoga, aktivitetsrum, TV-rum samt matsal där alla måltider serveras. Det finns utgång till den gemensamma innergården där det är välkommet att exempelvis promenera eller sitta och njuta av solen.

Alla boende har en egen lägenhet; ca 30 m² som har ett handikappanpassat hygienutrymme med dusch. Dessutom finns ett litet pentry med kylskåp och diskbänk i varje boendelägenhet. Reglerbar säng ingår i standardinredning i samtliga lägenheter. Utöver säng möbleras lägenheten med den boendes egna möbler.

Varje vecka erbjuds flertalet aktiviteter så som gymnastik, bakning, frågesport och VR-glasögon. En gång i veckan bjuds det på musikunderhållning. Alla boende är varmt välkomna att delta i dessa aktiviteter. Gemensamt firas även alla judiska högtider traditionsenligt.

 

Beställ blad i Minnenas Träd