God och vällagad mat samt ett trevligt bemötande

– en del av vårdkvaliteten

Måltiden är ett välkommet avbrott i vardagen och ett tillfälle att mötas och samtala med andra vid dukat bord. Men främst för att maten doftar och smakar gott! Vid varje måltid serveras salladsbuffé både rena och blandade salladssorter och nylagad mat av utvalda råvaror. Våra egna kockar lagar all mat från grunden och använder sällan halvfabrikat. Vid varje måltid finns flera rätter att välja på och självklart anpassas maten till den boendes behov. För de som inte kan eller vill äta sin måltid i den gemensamma matsalen levereras maten snabbt till den boendes lägenhet. Vi följer årstidens växlingar och judiska mattraditioner.

Hemmets kosherkök har all den utrustning som krävs för ett kosherkök. Köket står under tillsyn av det traditionella Rabbinatet i Stockholms Judiska församling. All mat som tillagas av våra egna kockar är strikt kosher. Kött, fjäderfä och alla andra ingredienser är kosher.

Catering

Vi lagar mat enligt de judiska matlagarna, kosher. Vi erbjuder catering till födelsedagar och andra högtidsdagar som firas här på Judiska Hemmet. Våra bakverk är också mycket efterfrågade; ostkaka, äppelkaka, hamentaschen, baklava och rugelach. Latkes och challe är också populära beställningar.

Är du intresserad av att beställa?
Kontakta: Administrativ chef, Claudia Arredondo
Tel: 08-600 72 49
E-mail: claudia.arredondo@fjsh.se

Meals on wheels

För judiska församlingens medlemmar som inte orkar eller har möjlighet att laga mat finns det möjlighet att köpa matlådor med traditionell judisk mat och vanlig svensk husmanskost. Matlådorna levereras hem en gång i veckan till beställaren. All mat lagas i Judiska Hemmets kosherkök.

Är du intresserad?
Kontakta: Medlemsansvarig, Judiska församlingen i Stockholm Agi Körösi
Telefon: 08-587 858 23

Beställ blad i Minnenas Träd