Demensenheten

Boende för personer över 65 år som har en fastställd demensdiagnos samt ett varaktigt behov av omfattande vård- och omvårdnadsinsatser. Boendet skall vara beviljat av biståndshandläggare i aktuell kommun.

Demensenheten har 28 platser uppdelat på två våningsplan. Enheterna är hemlika med sällskapsytor och kök. På det övre planet, högst upp i huset, finns ett inglasat uterum och i markplan finns utgång till en innergård som båda enheterna kan nyttja. Det finns även en innergård på entréplan som alla i huset är välkomna att besöka. Lokalerna är speciellt inredda för att skapa lugn och ro samt stimulera sinnena. Maten som serveras lagas av verksamhetens kockar i kosherköket.

Alla boende har en egen lägenhet; ca 30 m² och har ett stort fint handikappanpassat hygienutrymme med dusch. Dessutom finns ett litet pentry med kylskåp och diskbänk i varje boendelägenhet. Reglerbar säng ingår i standardinredning i samtliga lägenheter. Lägenheten möbleras med den boendes egna möbler för att skapa en igenkännande miljö. Dagarna fylls med social stimulans bland annat genom aktivt deltagande i vardagliga göromål, vi lägger stor vikt vid utevistelse och har som motto: en aktiv dag ger god nattsömn.

Alla boende är välkomna att delta i Hemmets aktiviteter så som gymnastik, bakning, frågesport och VR-glasögon. En gång i veckan bjuds det på musikunderhållning. Gemensamt firas även alla judiska högtider traditionsenligt. Vi använder oss av kognitiva hjälpmedel i verksamheten och strävar efter att utveckla sinnesstimulering.

Beställ blad i Minnenas Träd