Aktiviteter

Dagligen erbjuds aktiviteter för de som bor på Judiska Hemmet. Både aktiviteter i grupp samt individuella aktiviteter. I verksamheten finns ett aktivitetsrum som är en av de lokaler som nyttjas till aktiviteter så som exempelvis frågesport, målning, VR-glasögon och bakning. I aktivitetsrummet finns sällskapspel, pussel och annat pysselmaterial för den som är intresserad. För den som önskar se på TV finns en TV med soffa och fåtölj i rummet intill aktivitetsrummet. Utanför caféet, där eftermiddagsfika dagligen serveras, finns det dagstidningar att låna för en lugn lässtund. Det finns också ett litet bibliotek med böcker och en läshörna för den som vill sätta sig där och läsa. Sittande gymnastik erbjuds två gånger i veckan och musikunderhållning är också ett återkommande inslag en gång i veckan. Aktiviteterna skiftar med säsongerna och de judiska högtider som firas.

Judiska Hemmet samarbetar med andra judiska organisationer och ideella föreningar i aktivitetssammanhang för att kunna erbjuda ett så brett utbud av aktiviteter som möjligt.

Utevistelse

Det finns två innergårdar för den som vill strosa omkring eller kanske sitta och filosofera i en hammock en stund. Det finns också möjlighet att vara med och odla och fixa i rabatterna. Under de varmare årstiderna nyttjas innergårdarna även för aktiviteter, musikunderhållning, grillning med mera.

Beställ blad i Minnenas Träd